Massage bij Kanker

Aanraking is een eerste levensbehoefte

Wanneer je geconfronteerd wordt met de ziekte kanker in je eigen leven dan staat de wereld even stil….

Je zult nu veel worden aangeraakt maar dan vaak om medische redenen, Tijdens deze intensieve ziekte periode krijg je zowel lichamelijk als geestelijk veel te verduren. Stress, angst, pijn, spanning,  onderzoeken, medicatie, onzekerheid, etc. Ineens staat de wereld op zijn kop en dit kan je als persoon behoorlijk uit balans brengen.

Het kan dan heel prettig zijn als je ook op een positieve manier tijd en aandacht neemt  voor jezelf. Door het aanraken met aandacht wordt het mogelijk het vertrouwen in je eigen lichaam te herstellen. Een uurtje niets moeten, alleen maar onderdompelen in rust, warmte en ontspanning.  Ik hoor vaak van mijn cliënten terug dat even die tijd voor jezelf nemen zo verwarmend en verlichtend kan zijn in deze periode. Ze voelen zich weer mens i.p.v. patiënt. Ook kan het symptomen als pijn, vermoeidheid, slapeloosheid, angst, eenzaamheid, stress en depressie verminderen. Massage bij kanker geeft ontspanning en ondersteuning .

Laat duidelijk zijn dat een massage bij kanker geen genezing geeft, maar wel de kwaliteit van leven verbetert.

Het is voor mij belangrijk om kennis van de ziekte, behandelingen en bijwerkingen te hebben zodat ik een passende zachte, optimale massage kan geven  waardoor het lichaam niet verder uit balans raakt, maar juist ontspant. De massageduur wordt dan ook aangepast aan uw lichamelijke conditie. Massage kan zowel bij de curatieve als palliatieve zorg bij kanker

In plaats van alleen patiënt, word je als mens gezien. Dit ontspant en helpt het herstel van je lichaam en geest.

Ik heb de specialisatie – opleiding  Massage bij Kanker gevolgd.

Deze massage is ook mogelijk bij u aan huis of in het ziekenhuis.

www.massagebijkanker.nl